- 1 κούπα ζαχάρη
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
- 1 1/2 κούπα γαλέτα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 κ.γ σόδα
- 3 κ.γ μπέικιν
- 2 κ.σ κονιάκ
για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα,τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
- Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.
- Βράστε το σιρόπι για 5. Σιροπιάστε τη ζεστή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί που χρησιμοποιώ παντά είναι ένα πυρέξ μεγάλο μέγεθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου