Συστατικά
- 1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο γάλακτος
- 3 αβγα
- 2 κουπες ζαχαρη
- 1 κ γ μπεικιν
- 3-4 βανιλλιες
- 4 κ. σ. καρυδοψυχα
- 4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
- 4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
- 4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
- 4 κ. σ. ινδικη καρυδα
- 1 κεσε γιαουρτι
- 1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
- 1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
- 1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
- 500 γραμ αλευρι φαρινα
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι.
- Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα .
Μην ξεχάσετε μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μέσα ένα νόμισμα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου