Μανιτάρια γεμιστά( με κιμά)
Συστατικά
- 10 μεγάλα μανιτάρια
- 250 γρ. κιμά
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και 1/2 κούπα γκούντα
- 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. λάδι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσετα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε να περιμένουν.
- Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε ελαφρά σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιεί τα πολλά υγρά.
- Κατόπιν προσθέτουμε την παρμέζάνα και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε απο πάνω με το γκούντα.
- Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά ώσπου πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου