Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- 1 αυγό
- 4 μεγάλα μήλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες
- Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα ανακατεύουμε με την κανέλα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τρίβουμε στον τρίφτη(χοντρό του τυριού) τα 2/3 της ζύμης, από επάνω βάζουμε το μείγμα των μήλων και τέλος τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου