Συστατικά Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 πακέτο μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
σιρόπι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
- μια πορτοκαλόφλουδα
Οδηγίες
- Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι τις βανίλιες και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.Έχετε βάλει και το σιρόπι να βράζει για 5'.
- Αφήστε τη λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας για να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και ρίχνετε μέσα στην κρέμα τα αυγά.
- Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει αρκετά .
- Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
Γίνεται και χωρίς σιρόπι για λιγότερες θερμίδες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου