Νηστίσιμο κέικ ταψιού
Συστατικά
- 1 1/2 ποτ. λάδι
- 1 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι
- 1 1/2 ποτ. ζάχαρη
- 3 κ.σ κονιάκ
- 1 κ.γλ σόδα
- 1 κ.γλ κανέλλα
- 1 κ.γλ γαρύφαλλο
- 1/2 κούπα καρύδια
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 650 γρ. αλεύρι
- λίγο σουσάμι
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το λάδι, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε μέσα
- Ρίχνουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και λίγο λίγο το αλεύρι
- Στο τέλος ανακατεμένα τα καρύδια με τις σταφίδες
- Αλοιφουμε με λάδι ένα ταψι και αδειάζουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα για 45΄ στους 180
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου