ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 3/4 κούπας ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας( ναπολιτέν )
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ( κονκασέ)
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (για το πασπάλισμα )
1. Πλένετε τις πιπεριές. Κόψτε τις κορυφές και αφαιρέστε το εσωτερικό τους
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη
κόκκινη πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες,
τη φρυγανιά, το μαϊντανό και τη σάλτσα (3/4 φλιτζανιού) . Ανακατέψτε καλά.
3. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετήστε τες μέσα στον αργό μάγειρα (slow cooker).
Προσέχουμε να μην ακουμπάνε στα τοιχώματα του σκεύους(μπορούμε να βάλουμε
αναμέσα τους πατάτες κομμένες για να στέκονται καλύτερα οι πιπεριές μας)
4. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσας πάνω στις πιπεριές.
5. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 6-8 ώρες, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα τους πασπαλίζουμε τις πιπεριές με το τυρί .
Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για επιπλέον 10 με 15 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τα γεμιστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο!
Καλησπέρα. Όντως είναι πολύ ωραίο!!Και τα κλασσικά γεμιστά γίνονται φανταστικά.
ΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο να προσαρμόσεις όλες τις συνταγές σου στο slow cooker .
Προσοχή μόνο ,όπως μάλλον θα γνωρίζεις,στα υγρά που προσθέτεις.