Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 πρέζα άνηθο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 αυγά
- 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- Ρίγανη(προαιρετικό)
- Κύμινο(προαιρετικό)
- Κόκκινο πιπέρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 5 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι.
Βράζουμε και το ρύζι ξεχωριστά για 5 λεπτά και το σουρώνουμε
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια ή στο χοντρό του τρίφτη.
Το ανακατεύουμε με όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε .
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου