Συστατικά
- 1 λάχανο μαλακό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμύδι ξερό
- μαιντανό
- άνηθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- το ζουμί του φαγητού
- 2 αυγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
Οδηγίες
1. Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
3. Γεμίζουμε τα φύλλα του λάχανου με μια κουταλιά γεμάτη κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
4. Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τους βάζετε ένα πιάτο από επάνω για να μην "χορεύουν" και διαλυθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου