Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΟ SLOW COOKER



ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο
 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
 1 κουταλάκι του γλυκού ​​δενδρολίβανο 
 1  μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες


Ανακατεύουμε όλα τα καρυκεύματα: το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, δενδρολίβανο.

Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα εντόσθια.


Τρίψτε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών 


Προσθέστε λίγο κρεμμύδι και  μείγμα μπαχαρικών μέσα στο κοτόπουλο.


Ρίξτε το υπόλοιπο  κρεμμύδι μέσα στο δοχείο και από πάνω τοποθετήστε το κοτόπουλο   με το στήθος προς τα κάτω.


Δεν χρειάζεται καθόλου υγρά να προσθέσετε.
Ψήνετε για 8-10 ώρες στη χαμηλή θερμοκρασία.


Το έβαλα το βράδυ πριν πάω για ύπνο και το πρωί είχα έτοιμο φαγητό.
Τόσο απλό και πεντανόστιμο.


Εάν θέλετε μαζί με τα κρεμμύδια κάτω από το κοτόπουλο μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα λαχανικά ( καρότο, πατάτες κ.λ.π)
Για να το βγάλετε μέσα από το δοχείο χρησιμοποιείστε 2 σπάτουλες. 


Slow cooker Chocolate Chip κέικ σοκολάτας

Λαχταριστό και ζουμερό κέικ σοκολάτας 


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι 
    2 φλιτζάνια ζάχαρη 
    5 κουταλιές της σούπας  κακάο χωρίς ζάχαρη 
    5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 φλιτζάνι chocolate chips
    5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
    1 1/3 φλιτζάνια γάλα 
    εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Δεν λερώνουμε κανένα σκεύος
Το μόνο που χρησιμοποιούμε είναι το slow cooker 


Στο slow cooker μέσα ανακατέψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τα τσιπ σοκολάτας.


Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα. 
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας 


Ρίχνουμε το μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.


Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία  για δύο έως δυόμισι ώρες.


Μόλις είναι έτοιμο αφαιρέστε με προσοχή το καπάκι να μην πέσουν οι υδρατμοί επάνω στο κέικ.


Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το κέικ να καθίσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρετε. 
Απολαύστε το!

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ SLOW COOKER

Τελικά κατάλαβα ότι το slow cooker μπορεί να κάνει τα πάντα!!!
Πίτσα δεν το είχα σκεφτεί να κάνω .Την ιδέα μου την έδωσε ένα άρθρο σε ξένο site και σκέφτηκα να το δοκιμάσω με την κλασσική συνταγή μου για πίτσα.



Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι γάλα χλιαρό 
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια)

Το δικό μου slow cooker είναι μεγάλο ( 6,5 λίτρων)

Τα υλικά για το ζυμάρι μπαίνουν με αυτή τη σειρά .
Τη ζύμη την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.


Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και το τοποθετούμε στο λαδωμένο σκεύος .
Το ανοίγουμε με τα χέρια και πιέζουμε τις άκρες προς τα επάνω.



Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας που μας αρέσει ή σκέτο κέτσαπ.
Εγώ προτιμώ την σάλτσα βασιλικού που φτιάχνω και για σπαγγέτι.


Γεμίζουμε από πάνω με ότι τραβάει η όρεξή μας.
Εγώ την έκανα παραδοσιακή (ελληνική) που μου αρέσει πολύ.


Ψήνουμε στο slow cooker για 2,5 -3 ώρες .
Το δικό μου ψήνει πολύ δυνατά  και το έψησα στη μεσαία θερμοκρασία.

Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμη ανοίγουμε το καπάκι και την αφήνουμε μέσα στο σκεύος για 15 λεπτά .

Το υπόλοιπο ζυμάρι το βάζουμε στα φορμάκια για μάφφιν και φτιάχνουμε  ......


ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΑΚΙΑ







Καλή όρεξη!!!!

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΚΕΙΚ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ...



ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΕΪΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ?

ΔΕΙΤΕ
 
ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ


ΨΗΘΗΚΕ!!


ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ



ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ?

ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΝΙΔΙ!!!



ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ!!!



ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ  ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ 
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...